Titel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer id suscipit dui. Vivamus varius pulvinar libero ac tincidunt. In mi erat, volutpat id ipsum et, vulputate semper mauris. Donec auctor lacinia nibh nec ullamcorper. Nulla magna est, faucibus vel iaculis ultricies.

“De Wolk zorgt ervoor dat je bij de kans op vallen geen heupfractuur oploopt. Dit bevordert de zelfredzaamheid van de persoon. Voor het personeel kan dit ervoor zorgen dat ze de bewoner met een gerust hart zijn of haar gang kunnen laten gaan.”

Tineke Bekkema

Verpleegkundige, Zonnehuisgroep Noord

“In 2019 waren er nog 5 heupfracturen op ongeveer 80 valincidenten bij WZU Veluwe. Dat was precies de reden dat ik graag de heupairbag wilde uitproberen. Met succes, want sindsdien is het aantal heupfracturen met 80% afgenomen op ongeveer hetzelfde aantal valincidenten.”

Thalita van der Ziel

Fysiotherapeut, WZU Veluwe

“Geeft cliënten meer beweegvrijheid, voorkomt heupfracturen, afname valangst, geeft rust bij zorgmedewerkers.”

Shady Mansour

Innovatiebegeleider, De Zorggroep

“Door de inzet van de Wolk heupairbag voelen bewoners zich veiliger tijdens het lopen waardoor zij zelfstandig hun activiteiten kunnen blijven uitvoeren. Zo blijft de bewoner langer fit en mobiel én wordt de zorg ontlast. Volgens een bewoner: De angst om te vallen is weggenomen, nu de Wolk gekomen is.”

Nynke van de Reijt - van der Meer

Informatie-adviseur zorgtechnologie & fysiotherapeut, Thebe

“Minder gebroken heupen, minder stress over kwetsbare bewoners (zorg en mantelzorg) en de beweegmogelijkheid van de bewoner wordt iets vergroot. Het is een investering die zichzelf terugverdiend.”

Koen Geurtsen

Fysiotherapeut, Vilente

“Het geeft mensen hun vrijheid weer terug. Het zorgt ervoor dat wij als zorgverleners een geruster gevoel hebben, waardoor iemand veel meer zijn eigen gang kan gaan. En het geeft ons wat meer tijd terug, die we nu leuker kunnen besteden”

Karin Timmers

Verpleegkundige, Avoord

“De Wolk werkt: het vangt heupvallen op en voorkomt daarmee een hoop leed. Daarnaast is het merkbaar dat cliënten/medewerkers zich hierdoor veiliger voelen. Nog een pluspunt: de Wolk is erg gemakkelijk in gebruik.”

Jonathan van Horssen

Programmamedewerker Zorginnovatie, Rivas Zorggroep

“Een heupfractuur zorgt voor veel pijn en ongemak bij de cliënt en heeft vaak grote gevolgen. Een mooie bijkomstigheid van de heupairbag is dat de angst om te vallen afneemt. Niet alleen bij de cliënt, maar ook bij de zorg die altijd alert moeten zijn bij iemand die valgevaarlijk is. Daardoor kunnen mensen zich vrijer bewegen. Dit geeft rust. Bij een harde val zijn wij allemaal blij dat iemand een heupairbag droeg en het niet heeft geleid tot een heupfractuur.”

Joanneke Holtrup

Specialist zorgtechnologie en zorginnovatie, Alliade

“Een afname van 80% van het aantal heupfracturen binnen 2 jaar na de inzet van de Wolk heupairbag binnen tanteLouise. Dat is een héél mooi resultaat!”

Jan-Kees van Wijnen

Raad van Bestuur, tanteLouise

“Het leed dat komt kijken bij een heupfractuur heeft een gigantische impact op een bewoner zelf, maar ook op de directe naasten. Met zo’n innovatie als de heupairbag kunnen we dat stuk leed wegnemen en de druk op de zorg afremmen.”

Daan de Viet

Innovatieadviseur, tanteLouise

“De Wolk heupairbag is bij een aantal cliënten zeer effectief gebleken door het meermaals succesvol opvangen van een val. De ervaring met Wolk heeft ons veel geleerd en een verbredend inzicht gegeven in het aantal valincidenten onder de cliënten.”

Fysiotherapeut, Zorggroep Noorderboog