Wolk College Tour 🎓

De Wolk College Tour is een serie webinars waarin we in gesprek gaan met diverse gasten over een aantal interessante onderwerpen. De webinars zijn voor iedereen toegankelijk en gratis online te volgen. Schrijf je daarom nu in!

#1 Vallen bij ouderen: hoe voorkom je de gevolgen? 🚑

Vallen is een groot probleem bij ouderen. Elke 5 minuten belandt er een 65-plusser op de Eerste Hulp na een val. Dat zijn 103.000 mensen per jaar. En 56% wordt vervolgens behandeld voor een fractuur. Maar waarom vallen ouderen? Wat zijn de gevolgen voor de persoon zelf, maar ook voor zorgverleners, familie en andere betrokkenen. En nog belangrijker: hoe kunnen deze gevolgen voorkomen worden? Voorkomen is toch beter dan genezen?!

11 april 2023

}

11:00 uur

45 minuten

#2 De 5 succesfactoren voor het implementeren van een zorginnovatie ✨

Bij het implementeren van een zorginnovatie in jouw organisatie komt wellicht meer kijken dan je vooraf had gedacht. Door de juiste omstandigheden te creëren en de implementatie goed voor te bereiden vergroot je de kans op succes. We gaan o.a in gesprek met Arend de Heus (commercieel manager bij ABENA) en Mattie Bakx (projectmanager bij zorgorganisatie Thebe) en delen de 5 belangrijkste succesfactoren.

25 april 2023

}

11:00 uur

45 minuten

#3 De toekomst van zorgtechnologie 🤖

De afgelopen jaren heeft technologie een steeds grotere rol gekregen binnen de zorg. Denk aan beeldschermzorg, valpreventie systemen, medicijndispensers, bedsensoren en slim incontinentiemateriaal. Allemaal ontwikkelingen die nodig zijn met het oog op de grote uitdagingen waar de zorgsector voor staat. Maar hoe kunnen we verder kijken dan de zorgtechnologie van nu? David de Jong en Reinier Hakvoort van DA-RE Health Innovation (bekend van o.a. de ARNA-app, de VR Bieb en de Zorgen voor de Zorg Podcast) nemen je graag mee in de digitale transformatie van de zorgsector. Zo ben je klaar voor morgen en de toekomst!

9 mei 2023

}

11:00 uur

45 minuten