...

Interview met Mw. W. (dochter van valgevaarlijke PG cliënt intramuraal)

Hoe lang gebruikt uw moeder Wolk al?

Al 2 jaar geloof ik? Pin me er niet op vast, maar al vrij lang!


Bent u er blij mee? Waarom wel / niet?

Ik vind het prettig dat ze beschermd is mocht ze vallen. Ze is erg gevoelig voor breuken. In dat opzicht ideale oplossing. Nadeel is dat het lastig is voor haar zelf om het zelf aan te doen / kan ze niet. Ze staat niet heel stabiel en de coördinatie is niet meer top. Ze vond het aan het begin vervelend, maar na een tijdje hoorde de verpleging haar er niet meer over. M’n moeder is zelf geen fan, omdat ze het zelf niet aan kan doen en ze nog altijd heel zelfstandig is / in het leven staat. Maar ze snapt wel dat ze het nodig heeft.


Hoe heeft u de vallen ervaren?

Ik was er niet bij, maar hoorde het van de verpleging. Ik begreep dat het allemaal heeft gewerkt, dus dat is heel fijn.


Hoe is uw dagelijks leven veranderd sinds uw dierbare Wolk draagt?

Ze woont in het verpleeghuis, dus ik zie haar niet ieder uur. Het geeft me een stuk meer rust. Ik ben blij dat ze de Wolk heeft, want ze is zo valgevoelig. En op die leeftijd een heupbreuk, dat loopt meestal niet goed af. In dat opzicht ben ik blij dat ze hem om heeft. Mocht ze vallen, dan heeft ze een kussen.


Wat vindt uw moeder/vader/dierbare van de Wolk / hoe ervaart hij of zij de Wolk?

Ze zou hem liever niet dragen, maar snapt waarom het goed voor haar is. Aan het begin klaagde ze wel over dat ze hem voelde zitten, maar nu niet meer. Wel heeft ze er moeite mee dat ze het niet zelf aan kan doen. Ze is graag zelfstandig.


Zou u het aanraden? Aan wie?

Ja. Aan mensen die makkelijk vallen en niet stabiel op hun benen staan. Toen ze er mee kwamen dacht ik “alles wat haar beschermt, graag!“.