...

E-health fysiotherapie

E-health is tegenwoordig onmisbaar. E-health is het gebruik van communicatie- en informatietechnologieën en vooral internet-technologie, om gezondheidszorg te verbeteren en te ondersteunen. E-health zorgt voor een verbeterde elektronische communicatie tussen artsen en patiënten. Dit kan zijn het uitwisselen van informatie, een diagnose stellen of uitslagen overleggen. Door e-health krijgen patiënten meer zelf-regie en wordt de zorg toegankelijker en kwalitatief beter.

E-health biedt ook volop kansen in de fysiotherapie. Dankzij e-health verbetert de bereikbaarheid en service, kan de zorg op efficiëntere manier worden georganiseerd en het verbetert de kwaliteit van de zorg in de fysiotherapie. 

Een fysiotherapeut zal aan de hand van je klachten iets kunnen vertellen over de oorzaak van je klachten en maakt vervolgens een behandelplan. Naast deze behandeling worden er instructies gegeven voor oefeningen die thuis gedaan kunnen worden. Een andere belangrijke taak van een fysiotherapeut is advies geven. Hij zal je leren wat je zelf kunt doen om klachten te verminderen en te voorkomen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de klachten ontstaan zijn door een verkeerde houding. Door de adviezen op te volgen en de oefeningen goed te blijven herhalen, kun je zelf actief bijdragen aan een goed herstel. 

E-health is dé nieuwe manier van coaching voor fysiotherapeuten. Zo bestaan er bijvoorbeeld apps waarbij fysiotherapeuten cliënten optimaal kunnen ondersteunen gedurende het behandelingstraject. Je krijgt een persoonlijk account voor deze app waar je voor moet inloggen, dit kan waar en wanneer je wilt. In jouw persoonlijke account kun je het behandelplan, de adviezen, oefeningen en demonstraties terugvinden. Door behulp van bepaalde functionaliteiten word je gestimuleerd en gemotiveerd tijdens de fysiotherapie. Zo kun je je voortgang en activiteit terugzien. Ook kunnen er via de app vragen worden gesteld aan de fysiotherapeut. 

Meer lezen over e-health en digitalisering? Lees dit artikel.

Meer weten over de Nederlandse Vereniging voor e-health, bekijk hun LinkedIn Group

Meer lezen? Bekijk onze laatste nieuwsberichten: