...

Ehealth ziekenhuis

Een ziekenhuisbezoek maakt niemand voor zijn plezier. Tegenwoordig kunnen patiënten dankzij digitale zorg vaker vanuit huis contact hebben met een arts om bijvoorbeeld metingen te doen, uitslagen te delen of vragen te beantwoorden. Het ziekenhuis blijft voor de wat complexere en specialistisch zorg, maar voor de minder complexere zorg kan er steeds vaker vanuit huis hulp worden gevraagd. 

Digitale hulpmiddelen
Veel mensen kijken er tegenop om naar het ziekhuis te gaan. Dankzij een digitale rondleiding of een video van de operatie die hen te wachten staat kunnen patiënten zich beter voorbereiden waardoor de spanning afneemt. Voor een kind is een ziekenhuisbezoek vaak nog spannender zijn. Dankzij een game die kinderen kunnen spelen onderweg naar de operatiekamer worden ze even afgeleid en kunnen daardoor beter ontspannen voorafgaand aan hun operatie. Wanneer kinderen langer in het ziekenhuis moeten blijven, kunnen ze via een VR-bril contact met vriendjes en vriendinnetjes van school houden.

MEER WETEN OVER VALPREVENTIE? DOWNLOAD HET WHITEPAPER.

Patiënten met chronische schouder- en rugklachten worden door nieuwe technieken gestuurd om oefeningen te doen waardoor ze de angst om te bewegen kunnen overwinnen. Een VR-bril stuurt oefeningen door en houdt bij hoe deze oefeningen gaan. Uiteindelijk krijgen ze daarvan de resultaten en kan er worden besloten of er nog een fysiotherapie afspraak gemaakt moet worden.

Ook zijn er speciale Ehealth programma’s waarin lichte verslavingen kunnen worden behandeld vanuit huis. Een groot voordeel is dat er aan de behandeling gewerkt kan worden wanneer het de patiënt schikt. De Ehealth programma’s zijn extra beveiligd omdat privacy hierbij erg belangrijk is. Een risico kan wel zijn dat als een patiënt niet genoeg gemotiveerd is hij of zij het programma niet zal gaan volgen uit zichzelf.

Hoge bloeddruk
Veel Nederlanders hebben last van een te hoge bloeddruk. Het is belangrijk dat deze onder controle is. Als dit het geval is hoeft de patiënt niet naar het ziekenhuis toe. Dankzij een speciale app kunnen patiënten die hier last van hebben zelf hun bloeddruk, hartslag en gewicht in de monitoren. Wanneer deze te hoog zijn gaat er automatisch een seintje af in het ziekenhuis en dan kan er eerst contact worden gemaakt om te kijken wat er is gebeurd en hoe dit weer omlaag gebracht kan worden. In het geval dat de cijfers ernstig zijn, wordt er gelijk een afspraak met het ziekenhuis gemaakt voor verdere onderzoeken. Hiernaast biedt de app ook informatie aan over voeding, medicatie en beweging.

Verbetering voor zorgprofessionals

Dit zijn uitvindingen die het leven van de patiënten in een ziekenhuis verbeteren maar het kan er zijn ook verbeteringen voor medewerkers in het ziekenhuis. Een voorbeeld hiervan is dat zorgverleners op een afstand kunnen mee kijken en meehelpen bij het verzorgen van een wond. Dankzij een digitaal systeem kan je snel en veilig medische informatie delen van bijvoorbeeld een ambulance naar een ziekenhuis. Of je kan een alvast een zorg bed voor de patiënt reserveren. 

Wolk heupairbag biedt zorgprofessionals meer rust. Doordat er minder heupfracturen zijn kunnen zij de gigantische hoeveel tijd die zij hiermee kwijt zouden zijn elders inzetten. 

MEER WETEN OVER VALPREVENTIE? DOWNLOAD HET WHITEPAPER.

Meer lezen? Bekijk onze laatste nieuwsberichten: