...

Heupfractuur symptomen

Een heupfractuur kan enorm pijnlijk zijn en het staan op een been wordt op deze manier onmogelijk. Vaak heeft de persoon meteen door dat de heup gebroken is. Echter kan het soms ook zijn dat een heupfractuur niet meteen wordt erkent als heupfractuur. Een fractuur kan worden herkent indien een hiel niet kan worden opgelicht in lighouding, het been verkort is en/of het been naar buiten is gedraaid. Uiteraard is het meest herkenbare symptoom enorm veel pijn en leed na een breuk. Het is daarom van essentieel belang dat een fractuur direct wordt erkent om de heupfractuur operatie zo goed mogelijk te laten verlopen. 

Andere symptomen van een heupfractuur zijn:

  • Een zwelling en een bloeduitstorting rond de heup die wordt veroorzaakt door de dislocatie van het bot
  • Het gewricht kan gemakkelijk buigen of beweging is juist helemaal niet meer mogelijk. 

Het is van belang om zo snel mogelijk na een van deze symptomen contact op te nemen met een arts. Deze arts kan u helpen met een eventuele behandeling en/of operatie. Na de operatie wordt u doorverwezen naar een specialist die u aan de hand van fysiotherapie verder kan helpen tijdens de revalidatie. 

De Wolk Heupairbag weegt slechts 400 gram en daarmee is de last op de heupen minimaal. Ook na een heupfractuur biedt de Wolk Heupairbag bescherming. Door het lichte gewicht van het product is het voor een persoon met een al reeds gebroken heup geen zware belasting op de heupen. 

Ben jij benieuwd naar de inzet op valpreventie? Download het whitepaper.

Meer lezen? Bekijk onze laatste nieuwsberichten: