...

Zorggroep Tangenborgh ondersteunt zelfstandig wonende ouderen met de Wolk heupairbag

Tangenborgh wil zelfstandig wonende wijkzorgklanten gaan beschermen tegen risico’s van een val met behulp van de Wolk heupairbag. Met de inzet van de Wolk heupairbag binnen de wijkzorg hoopt Tangenborgh heupfracturen te voorkomen. De pilot is van start gegaan met thuiswonende klanten met een verhoogd valrisico in de Emmense wijk Emmerhout.

 

Meer bewegingsvrijheid en langer zelfstandig thuis wonen

Tangenborgh streeft ernaar klanten zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen, maar ziet ook dat er regelmatig problemen ontstaan doordat mensen vallen. Door de inzet van de heupairbag wil Tangenborgh zoveel mogelijk heupfracturen voorkomen.

De Wolk heupairbag zal worden ingezet bij 20 thuiswonende klanten die een groot risico lopen om te vallen en daarmee een heup te breken. Doordat heupfracturen voorkomen worden, is er meer bewegingsvrijheid, kunnen klanten langer zelfstandig thuis wonen en wordt veel leed voorkomen.

 

Subsidie

Tangenborgh zet de Wolk heupairbag in met ondersteuning van een SET-subsidie. Deze Stimuleringsregeling E-Health Thuis (SET) is onderdeel van het Programma Langer Thuis van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hiermee wil het kabinet zorgen dat kwaliteit van leven voor de groeiende groep thuiswonende ouderen verbetert.

 

Over de Wolk heupairbag

Wolk is de slimme heupbescherming die onder de kleding gedragen wordt om heupfracturen te voorkomen bij kwetsbare ouderen. Sensoren registreren de bewegingen van degene die de heupairbag draagt. De airbag verzamelt deze gegevens en kan zo een val voorspellen. Als iemand dreigt te gaan vallen, blaast de airbag zich op en beschermt de heup. Naast bescherming van de heupen zorgt Wolk voor meer bewegingsvrijheid en stimuleert het langer, veilig thuis wonen van kwetsbare ouderen.

Lees dit artikel ook op de website van Zorggroep Tangenborgh.

Meer lezen? Bekijk onze laatste nieuwsberichten: