...

Wolk in Haagse Seniorenjournaal

Afgelopen zondag 20 juni en maandag 21 juni was er uitgebreid aandacht voor de Wolk in het Haagse Seniorenjournaal bij RegioTV InfoThuis. Volledig in het teken van de proef met Wolk bij 10 zelfstandig wonende ouderen in Den Haag. 

 

In de uitzending wordt door Haagse wethouder Kavita Parbhudayal van Zorg, Jeugd en Volksgezondheid toegelicht waarom de gemeente de inzet van de heupairbag stimuleert. “Vanuit het actieprogramma Zorg en Innovatie richten we ons op technologie, om de kwaliteit van leven van mensen te verbeteren. En met de heupairbag willen we de bewegingsvrjiheid vergroten en medische valrisico’s verkleinen.”

Ook bestuurder Alex Reede van Stichting Eykenburg geeft aan dat het behouden van zoveel mogelijk vrijheid een belangrijke focus is van de Haagse zorgorganisatie. “Maar nog belangrijker is het dat cliënten het vertrouwen houden om te bewegen en niet bang zijn om te vallen.”

Mevrouw Garskamp is één van de 10 ouderen die meedoet aan deze proef. Ze is al eens gevallen, met een heupfractuur tot gevolg. Daarom wilde ze graag de heupairbag gaan dragen. “Ik kan vallen, ik kan opstaan en dan kan ik weer verder.”

Natuurlijk vertelt Mendes Hogestyn, mede-oprichter van Wolk, waarom Wolk ontwikkeld is en hoe de Wolk heupairbag eigenlijk werkt. “Met Wolk willen wij alle heupfracturen de wereld uit!”

Meer lezen? Bekijk onze laatste nieuwsberichten: