...

Samenwerking Envida, MediReva en Wolk voorkomt logistieke uitdaging bij opschaling

Zorgorganisatie Envida heeft in samenwerking met hulpmiddelenleverancier MediReva en Wolk een oplossing gevonden voor de logistieke uitdaging bij de opschaling van het gebruik van de Wolk heupairbag. Envida zet de Wolk heupairbag al enkele jaren succesvol in op enkele locaties om cliënten te beschermen tegen een mogelijke heupfractuur. Nu staat de organisatie op het punt om de verdere opschaling door te voeren en dagelijks nog meer heupairbags in te zetten bij valgevaarlijke cliënten op alle overige locaties.

Om het proces van de uitrol zo soepel mogelijk te laten verlopen, gaat MediReva het logistieke proces van de Wolk verzorgen. MediReva verzorgt het depotbeheer van alle hulpmiddelen van Envida en komt al dagelijks op de verschillende locaties van Envida. Naast depot opslag verzorgt MediReva ook het reinigen en desinfecteren van de Wolk. Bij binnenkomst wordt de heupairbag geïnspecteerd en bij een eventuele storing wordt deze omgeruild. “Elk hulpmiddel dat wordt opgeslagen in het depot is 100% in orde, zodat deze voor Envida direct inzetbaar is. “ vertelt José van Dommelen, accountmanager bij MediReva. “Envida doet gemakkelijk een verzoek via ons klantenportaal en wij leveren de heupairbag. Door deze ontzorging behaalt Envida een tijdwinst, die aan de cliënt besteed kan worden.”

Het afgelopen half jaar heeft er een proefperiode plaatsgevonden op de huidige locaties om de werkprocessen goed in te richten. Deze periode is succesvol afgerond en inmiddels geëvalueerd.

Philip Bams, projectleider van Envida, is erg blij met de uitkomsten van de proefperiode: “De inzet van onze vertrouwde depotbeheerder MediReva bespaart alleen mij persoonlijk al vier uur tijd per week. Tijd die zo hard nodig is voor de zorg van onze cliënten.” Door deze nieuwe werkwijze kan Envida met een gerust hart gaan opschalen. De verwachting is dat de opschaling vanaf deze zomer zal worden ingezet.

Dankzij de samenwerking tussen Envida, MediReva en Wolk wordt de verdere opschaling van het gebruik van de Wolk heupairbag mogelijk gemaakt en worden nog meer cliënten beschermd tegen heupfracturen.

Meer lezen? Bekijk onze laatste nieuwsberichten: