...

Shirley Ryan AbilityLab en Wolk testen heupairbag tegen valgerelateerde verwondingen

Eén op de vijf valpartijen in de Verenigde Staten leidt tot ernstig letsel. Jaarlijks worden meer dan 3 miljoen mensen van 65 jaar en ouder behandeld op de spoedeisende hulp na een val. De verwondingen kunnen vaak ernstig zijn. Minstens 300.000 ouderen worden jaarlijks in het ziekenhuis opgenomen met een heupfractuur. Het Max Näder Center for Rehabilitation Technologies and Outcomes Research van het Shirley Ryan AbilityLab in Chicago werkt samen met Wolk om de heupairbag te testen voor het beschermen van patiënten tegen heupfracturen.

“De deelnemers aan het onderzoek hebben te maken gehad met een beroerte of lijden aan de ziekte van Parkinson. We werken nauw samen met Wolk en Dr. Heike Vallery van de Universiteit van Delft om de heupairbag aan te passen aan deze patiënten en te testen of het valgerelateerde verwondingen vermindert”, zegt Dr. Kyle Embry, een van de onderzoekers van het Shirley Ryan AbilityLab.

Elke twee weken nemen de onderzoekers contact op met de deelnemers om gegevens te verzamelen over vallen. Deelnemers vullen ook enquêtes in tijdens een bezoek aan het ziekenhuis. Zo wordt bepaald of ze actiever zijn en hun kwaliteit van leven en mobiliteit is verbeterd. Het onderzoek wordt gedeeltelijk gefinancierd door de Michael J. Fox Foundation for Parkinson’s Research.

shirley ryan abilitylab wolk

Over de Wolk

De Wolk is een slimme draagbare airbag die onopvallend en comfortabel onder de kleding wordt gedragen en die kan worden opgeblazen om de heup te beschermen wanneer een val wordt gedetecteerd. Het is ontworpen om heupfracturen bij ouderen te verminderen. De airbags zijn herbruikbaar, wegen slechts 14 gram en maken verbinding met een online server, die monitoring van activiteit en valgegevens mogelijk maakt.

Over Shirley Ryan AbilityLab

Het Shirley Ryan AbilityLab in Chicago is al sinds 1991 het beste revalidatieziekenhuis in de Verenigde Staten. Het is gespecialiseerd in het bieden van geavanceerde zorg en revalidatie voor personen met een breed scala aan aandoeningen, waaronder ruggenmergletsel, hersenletsel, beroerte, amputatie en neurologische aandoeningen. Het staat bekend om zijn innovatieve onderzoek en patiëntgerichte benadering, waarin geavanceerde technologieën en therapieën zijn verwerkt.

Lees meer over het project op de website van Shirley Ryan AbilityLab.

Meer lezen? Bekijk onze laatste nieuwsberichten: