...

tanteLouise wint Challenge Verpleeghuizen van de Toekomst met Wolk heupairbag

Zorgorganisatie tanteLouise is de winnaar van de Challenge Verpleeghuizen van de Toekomst 2021 met de opschaling van de Wolk heupairbag. Dit maakte de jury vandaag bekend tijdens de ICT&Health openingsmanifestatie. Zij mag zich ‘Zorgvernieuwer 2021’ noemen.

Voortouw voor landelijke kennisdeling

Zorgorganisatie tanteLouise is de winnaar in de categorie ‘opschaling’. Het gebruik van de heupairbag – een soort broekje dat de klap opvangt bij een val- leidde tot een halvering van het aantal heupfracturen bij bewoners. Met als gevolg: meer bewegingsvrijheid bij de bewoners en ook meer rust en vertrouwen bij de medewerkers. Als belangrijk positief punt ziet de jury dat tanteLouise landelijk het voortouw heeft genomen om kennis over het gebruik en de implementatie van de heupairbag te delen binnen de sector. De innovatie wordt hierdoor gemakkelijker toepasbaar voor andere zorgorganisaties.

Over de Challenge Verpleeghuizen van de Toekomst

De Challenge Verpleeghuizen van de Toekomst is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport. Zorgverzekeraars Nederland coördineert de challenge. Zij vertegenwoordigt hierbij de zorgkantoren, die de langdurige zorg inkopen. Doel van de challenge is: inspireren om innovatie in te zetten in de verpleeghuissector.

Kijk op verpleeghuizenvandetoekomst.nl voor meer informatie en video’s van alle deelnemers.

Meer lezen? Bekijk onze laatste nieuwsberichten: