...

Vernieuwde Wolk heupairbag gaat nog meer heupen redden

Drie jaar na de komst van de eerste slimme heupairbag ter wereld brengt Wolk een nieuwe versie op de markt: de Wolk Shorts. Een heupairbag die net zo eenvoudig is als een doodgewoon kledingstuk. Net als zijn voorganger beschermt dit slimme ‘broekje’ kwetsbare, valgevaarlijke ouderen tegen een heupfractuur. De Wolk verkeerd aantrekken is er niet meer bij: met de Wolk Shorts zit de bescherming automatisch op de juiste plek. Een zorginnovatie die vele ouderen beschermt tegen een heupfractuur en alle verschrikkelijke gevolgen van dien.

“Vallen is de meest voorkomende oorzaak van letsel bij ouderen”, zegt directeur en medeoprichter Filippo van Hellenberg Hubar. “Dagelijks belanden er ruim 280 ouderen (65+) door een val op de Spoedeisende Hulp. Een heupfractuur is één van deze letsels. De gevolgen hiervan zijn enorm, zowel in persoonlijk leed als maatschappelijke (zorg)kosten. Van de 85-plussers komt zelfs 1 op de 2 in een verpleeghuis terecht na een val en is het percentage ernstig letsel, verlies van kwaliteit van leven en medische kosten het grootst. Dat is de reden dat wij 8 jaar geleden aan de slag zijn gegaan om een heupairbag te ontwikkelen.”

Wolk Shorts: een slim ‘broekje’

De vernieuwde versie van de heupairbag is volledig geïntegreerd in een eenvoudig broekje. De materialen en het ontwerp zijn zo gekozen dat de Wolk Shorts optimaal comfort biedt voor de drager; met lichtgewicht en ademend materiaal. Daarnaast is de functie, het beschermen van de heup, nu nog effectiever. De Wolk verkeerd aantrekken is er niet meer bij. De bescherming van de heup zit automatisch op de juiste plek. De Wolk Shorts is net als de Wolk Belt verkrijgbaar in 4 verschillende maten, maar nu ook in 2 verschillende kleuren.

80% minder heupfracturen

De heupairbag wordt nu dagelijks succesvol ingezet door ruim 70 zorgorganisaties bij kwetsbare, valgevaarlijke ouderen. En met succes, want elke dag vallen er mensen met de Wolk en zij breken geen heup. In het afgelopen jaar zijn al 370 vallen succesvol opgevangen. Bij een aantal organisaties is zelfs een reductie van 80% van het aantal heupfracturen behaald. En daarbij is Wolk ook een tijdbesparende zorgtechnologie: het ontlast de zorgmedewerkers bij hun dagelijkse werkzaamheden.

Valangst

Wolk biedt niet alleen bescherming, maar vermindert ook de angst om te vallen: “Dat is wel een angst die ik heb. Om te vallen en met mijn heup in het ziekenhuis terecht te komen”, aldus een gebruiker van de Wolk heupairbag. “Voor die tijd vond ik het toch wat angstig en die angst is weggenomen nu de Wolk gekomen is.”

Meer lezen? Bekijk onze laatste nieuwsberichten: