...

Wolk valt opnieuw in de prijzen!

De Wolk heupairbag is vandaag tijdens het online evenement AgeingFit in Lille, Frankrijk uitgeroepen tot één van de beste ‘AgeTech’ innovaties. Na een succesvolle pilot via het SEAS2Grow-project bij zorgorganisatie La Vie Active in Hauts-de-France wordt gekeken hoe Wolk verdere voet aan de grond kan krijgen in Frankrijk.

Op het moment dat Wolk werd geselecteerd voor het SEAS2Grow-project was de innovatie al getest door zorgorganisatie tanteLouise. En met succes! Deelname aan SEAS2Grow was voor Wolk vooral interessant vanwege de buitenlandse markt. Wolk werd geïntroduceerd bij zorgorganisatie La Vie Active in Hauts-de-France. Filippo van Hellenberg Hubar en Mendes Hogestyn, de eigenaren van Wolk, zijn begin 2020 persoonlijk naar het noorden van Frankrijk afgereisd om de laatste voorbereidingen te treffen.

Gedurende 8 weken hebben vijf inwoners van La Vie Active de slimme heupairbag uitgeprobeerd. Halverwege maart 2020 vond de eindevaluatie plaats tussen de partners van SEAS2Grow en Wolk. De zorgprofessionals van La Vie Active zijn enthousiast over de Wolk. De heupairbag is gebruiksvriendelijk en zowel de cliënten als de verzorgers voelen meer zekerheid wanneer de Wolk gedragen wordt.

De Wolk heupairbag wordt momenteel door ruim zeventig zorgorganisaties gebruikt in Nederland. Het succes is niet meer te ontkennen. Meer dan 1000 personen zijn beschermd, ruim 250 vallen zijn voorkomen en meer dan 10 miljoen aan zorgkosten is volgens Wolk bespaard gebleven.

Het enthousiasme sloeg over op Frankrijk. Begin 2021 wordt onderhandeld hoe de Wolk het beste geïmplementeerd kan worden in Frankrijk. De Franse businesspartners van SEAS2Grow proberen de juiste connecties te leggen en de zogenoemde ‘route-to-market’ uit te stippelen voor de Wolk in Frankrijk.

Meer lezen over het SEAS2Grow-project.

Wolk wint Seas2Grow-award

Meer lezen? Bekijk onze laatste nieuwsberichten: