...

Valpreventie hulpmiddelen

Een val op latere leeftijd kan veel gevolgen hebben. Het is belangrijk dat er goed wordt gekeken naar wat er aangepast kan worden in bijvoorbeeld het huis. Er zijn valpreventie hulpmiddelen verkrijgbaar. Hieronder een aantal tips:

Tip 1 Beugels in de badkamer, bij de trap of in het toilet kunnen voor extra grip zogen. In de badkamer kan het vaak glad zijn als er net is gedoucht, hierdoor is de kans op een val groter. Een beugel zorgt voor extra grip en kan ondersteuning bieden bij het lopen van een op- of afstapjes.

Tip 2 Een binnenhuisrollator biedt ondersteuning aan alle bewegingen in huis. Hij is zo gebouwd dat hij zelfs in de kleinste kamertjes past. Uiteraard is er ook een rollator voor buitenhuisgebruik. Deze zijn er in verschillende vormen. Zo zijn er rollators waar je ook op kunt zitten om even uit te rusten, maar er zijn ook kleinere versies die lichte ondersteuning bieden.

Tip 3 Goede verlichting zorgt voor goed zicht en zo wordt er voorkomen dat mensen over onverwachte obstakels lopen en daardoor vallen.

Tip 4 Losliggende snoeren en tapijten zijn gevaarlijk om overheen te struikelen of om er door uit te glijden. Haal deze weg of zet ze goed vast.

Tip 5 Kijk goed waar je loopt en gebruik geen afleidende dingen zoals een mobiele telefoon tijdens het lopen. Vooral buiten kunnen er stoepen of tegels zijn die niet gelijkliggen.

Tip 6: Download het Whitepaper over valpreventie.

Deze hulpmiddelen en tips zorgen er niet voor dat er geen vallen meer plaatsvinden, er is altijd een kans dat je uitglijdt of valt. Voor je eigen veiligheid en zelfverzekerdheid is het ook fijn om een personenalarmering bij je te hebben. Met maar een druk op de knop kunt u in contact komen met uw eigen ingestelde contactpersoon of met een alarmcentrale. Door op deze knop te klikken wordt uw locatie direct bij hen gemeld en kunt u op afstand met elkaar praten. Mocht er dus een val plaats vinden kunt u altijd hulp oproepen dankzij dit alarm. Dit voorkomt dat je een lange tijd op de grond ligt als je niet overeind kunt komen, het biedt ook een stuk vertrouwen.

De Wolk PRO biedt ook personenalarmering en breekt tevens je val. Het is dus zeer aan te raden om een Wolk te overwegen wanneer je gebruik wilt maken van personenalarmering.

Meer lezen? Bekijk onze laatste nieuwsberichten: