...

Zorginnovatiewinkel

De Zorginnovatiewinkel staat voor innovatie, e-health en meer aandacht voor zorgvernieuwing. De winkel zorgt er met enthousiasme, creativiteit en plezier voor dat de zorginnovatie zich versnelt. De winkel is in meerde plaatsen een groot succes zoals in; Den Haag, Roosendaal, Oosterhout, Assen, Goes, Maastricht en Utrecht. In deze steden was een maand lang een pop-up winkel te bezoeken voor belangstellenden om zo kennis te maken met zorginnovaties. Met de zorginnovatiewinkel wil de organisatie zorgverleners, sociale wijkteams, beleidsmakers en burgers op de hoogte stellen van de vele nieuwe mogelijkheden die er zijn en natuurlijk om een beweging op gang te brengen. Als vervolg hierop is het team van de Zorginnovatiewinkel begonnen met de expositie Showroom Zorg van nu, die maar liefst 4 maanden lang als een pop-up winkel stond in Rotterdam en op de 50 Plusbeurs en de Nationale Gezondheidsbeurs heeft gestaan.

Demonstratiedagen
Tijdens de Zorginnovatiewinkel demonstratiedagen kunnen de bezoekers de nieuwste snufjes ook zelf bekijken. Als boorbeeld de Sem Glove, deze is gemaakt voor degene die geen kracht meer heeft in zijn of haar hand. De robothandschoen geeft deze kracht weer terug. Dit wordt op zo’n slimme manier gedaan dat er ook een eitje mee opgepakt kan worden zonder deze te breken. Een andere uitvinding is de Virtual Realitybril waarmee een vader zijn zieke kind in het ziekenhuis kan voorlezen en het net lijkt of ze allebei thuis zijn. Dit zijn de uitvindingen waar veel techniek bij te pas komt maar veel uitvindingen zijn ook zonder ingewikkelde technologie. Een voorbeeld hiervan zijn de Easysteppers. Dit is een extra treden die de stap van een trap verkleinen.  

Meer weten over de Wolk heupairbag als zorginnovatie? DOWNLOAD HET WHITEPAPER.

De bezoekers van de Zorginnovatiewinkel werden hierop verschillende en vooral creatieve manieren in aanraking gebracht met de e-health mogelijkheden. Verschillende innovators en medewerkers van VWS waren op ons e-health paviljoen aanwezig. Er werden onderling veel ervaringsverhalen gedeeld. In totaal werden er maar liefst meer dan 250.000 mensen bereikt.

De Zorginnovatiewinkel helpt graag bij het aanbieden van goede vormen van onderwijs, zodat studenten met een zorgopleiding meer betrokken raken en bewust worden van de nieuwe mogelijkheden die er zijn. De Zorginnovatiewinkel geeft 12 gastcolleges voor leerlingen aan de MBO- en HBO-zorgopleidingen. In deze gastcolleges staan zorginnovatie, e-health en implementatie daarvan centraal. Door een creatieve werkvorm te creëren zoals een e-health speurtocht en een quiz, leren we de studenten op een vernieuwende manier enthousiast te maken. Na het gastcollege in de Zorginnovatiewinkel volgt een rondleiding in het Huis van Morgen (ongeveer 350 meter lopen).

Meer weten over de Wolk heupairbag als zorginnovatie? DOWNLOAD HET WHITEPAPER.

Meer lezen? Bekijk onze laatste nieuwsberichten: