...

Zorgtechnologie toekomst

Kwetsbare ouderen blijven langer thuis wonen en in de zorgorganisaties zal de zorg die wordt geleverd complexer worden. De Maatschappij verandert namelijk continu en de zorg verandert mee. Er zijn in de toekomst veel nieuwe zorg technologieën nodig om dit allemaal te kunnen dragen. Gelukkig groeien de technologische ontwikkelingen met de dag, dit brengt elke dag ook vragen met zich mee. Onderstaand een aantal, nu al zichtbare technologische ontwikkelingen die in de toekomst mogelijk helemaal ingeburgerd zijn.

  • Verschuiving naar de consumentenmarkt en DIY

Zorgtechnologie werd voorheen aangeboden vanuit de zorgorganisatie, nu is de verschuiving naar consumentenelektronica te zien. Technologische producten kunnen door de burgers zelf worden gekocht om bijvoorbeeld het huis te automatiseren. Veel technologie wordt aangeboden via crowdfunding platform waar de burger de ontwikkelingen kan helpen voor financieren. 

  • Big Data

Voor problemen waarvan u niet eens wist dat u ze had worden door middel van big date oplossingen aangeboden. Dit komt omdat software correlaties en patronen herkennen in een hele grote hoop ongestructureerde data. De gegevens worden verzameld, geanalyseerd en gecombineerd. Hierdoor kunnen nieuwe verbeterende inzichten gevonden worden.  Dit scheelt uiteraard veel tijd want tegenwoordig wordt er meer data dan ooit geproduceerd. Het zou erg waardevol zijn als er zorg technologieën zijn die bijvoorbeeld een seintje geven als iemand een ziekte heeft zodat er zo snel mogelijk actie kan worden ondernomen.

  • Robotica

In de zorg liggen er veel kansen voor robotica. Uiteraard bieden robots veel mogelijkheden maar in de zorg heerst een personeelstekort die naar verwachting alleen maar gaat groeien in de toekomst. Robots kunnen zorgprofessionals gaan ondersteunen in hun werk. Robots kunnen ook patiënten gaan helpen door ze te helpen met bewegen of het in op tijd innemen van hun medicijnen.

  • 3D Printing

Er vallen veel stappen weg tussen distributie, tussenhalen en productie dankzij 3D-printing. Producten gaan tegenwoordig van de ontwerpen direct naar de eindgebruiker. 3D-printing biedt kosteneffectiviteit waardoor bedrijven steeds beter het product aan de wensen van hun klanten aan kan passen.

  • Biotechnologie 

Wellicht kan in de toekomst de ziekte van Alzheimer worden voorkomen of kanker worden genezen dankzij biotechnologie. Bij biotechnologie wordt er gebruik gemaakt van planten, bacteriën of andere levende wezens voor de ontwikkeling van medicijnen, voedsel of nieuwe stoffen. 

  • Drones

Drones vliegen tegenwoordig wel eens in de lucht maar de drones kunnen later wellicht een oplossing bieden als u bijvoorbeeld ergens afgelegen woont en er moeten snel medicijnen bij u gebracht worden. 

Benieuwd hoe Wolk heupairbag werkt? Bekijk hier onze product video.

Meer lezen? Bekijk onze laatste nieuwsberichten: