...

Retourneren & Terugbetaling

U kunt bestelde artikelen retourneren binnen 14 dagen na ontvangst.

Om in aanmerking te komen voor een retourzending, moeten de artikelen ongebruikt en onbeschadigd zijn en zich in dezelfde staat bevinden als waarin u deze heeft ontvangen. Het moet ook in de originele verpakking zitten.

Bij aankoop van een Wolk heupairbag mag u het product passen, aanraken en bekijken zoals u dat ook in een winkel zou doen. U mag de Wolk niet gebruiken (dragen). Doet u dit wel, dan kunnen wij u aansprakelijk stellen voor de waardevermindering.

Retourkosten

De verzendkosten voor het retourneren van een artikel komen voor eigen rekening.

Retourzending aanmelden

Om een artikel te retourneren volgt u de onderstaande stappen:

  1. Meld uw retourzending aan via het retourformulier.
  2. Wij controleren of uw retourzending binnen de retourtermijn valt en brengen u via e-mail op de hoogte van de vervolgstappen.

U dient de artikelen zonder onnodige vertragingen aan ons te retourneren en in ieder geval niet later dan 14 dagen vanaf de dag waarop u een retourzending bij ons aanmeldt.

Terugbetaling

Zodra uw retourzending is ontvangen en geïnspecteerd sturen wij u een e-mail om u te laten weten dat we uw geretourneerde artikel hebben ontvangen. We zullen u ook op de hoogte stellen van de goedkeuring of afwijzing van uw terugbetaling.

Als uw retour is goedgekeurd wordt uw terugbetaling uiterlijk binnen 14 dagen verwerkt. Voor de terugbetaling maken wij gebruik van dezelfde betalingswijze als waarmee u de bestelling hebt betaald.

In de volgende situaties ontvangt u geen terugbetaling van het aankoopbedrag:

  • Het artikel bevat duidelijke gebruikssporen.
  • Het artikel verkeert niet in de originele staat, is beschadigd of mist onderdelen.
  • Het artikel is niet binnen 14 dagen na aanmelding van de retourzending door ons ontvangen.

Beschadigd of defect artikel ontvangen?

Bij Wolk streven we ernaar om hoogwaardige producten te leveren die aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen. We begrijpen echter dat er in zeldzame gevallen een defect kan optreden.

Hieronder vindt u de stappen die u moet volgen als de door u ontvangen artikelen gebreken vertonen of defect zijn.

  1. Neem zo spoedig mogelijk contact op met onze klantenservice.
  2. We vragen u om het mogelijke probleem zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven. Hoe meer informatie u kunt verstrekken, hoe sneller we u kunnen helpen.
  3. Op basis van de informatie die u verstrekt bieden we een passende oplossing. Dit kan variëren van het verstrekken van technische ondersteuning om het probleem direct op te lossen tot het regelen van een retourzending voor verdere inspectie.
  4. Indien nodig vragen we u om de artikelen naar ons op te sturen voor een inspectie. De verzendkosten voor retourneren zijn voor onze rekening.
  5. Na de inspectie van het defecte product zullen we u op de hoogte stellen van de gevonden oorzaak en een passende oplossing bieden. Dit kan variëren van reparatie, vervanging tot terugbetaling, afhankelijk van de aard van het defect en de garantievoorwaarden. Mocht het defect buiten de garantie vallen, dan brengen we de gemaakte verzendkosten bij u in rekening.

Retourformulier

Vragen?

Als u vragen heeft over uw bestelling, de verzending of het product zelf, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze klantenservice staat klaar om u te helpen en al uw vragen te beantwoorden.

 +31 (0)85 - 060 55 56 of klantenservice@wolkairbag.com