...

E-health GGZ

E-health staat voor gezondheid via elektronica. Veel aandacht gaat uit naar behandelingen waar online interventies zoals chatten of beeldbellen wordt gecombineerd met reguliere face-to-face gesprekken. Deze combinatie wordt ook wel blended care genoemd. Hierdoor kan een patiënt buiten de face-to-face gesprekken, in zijn of haar eigen tijd verder met de behandelingen. 

GGZ Nederland koploper
De Nederlandse GGZ wordt in Europa gezien als koploper als het gaat om e-mental health. Betaalbaar en toegankelijk houden van de geestelijke gezondheidszorg voor een brede doelgroep is belangrijk hieraan kan e-mental health bijdrage. Samen met 10 GGZ-lid instellingen heeft GGZ Nederland een analyse gemaakt van de baten en kosten van e-health. Er worden regelmatig netwerkbijeenkomsten georganiseerd voor de leden om ervaring en kennis te delen betreffende de implementatie en ontwikkeling van e-health in de GGZ.

GGZ Nederland geeft ook masterclasses over e-health. De vraag die daar centraal staat is: hoe kan e-health op grotere schaal worden ingezet binnen de GGZ? Een belangrijk knelpunt bij de opschaling tot nu toe is koudwatervrees bij behandelaren. Door de inzet van e-health verandert het contact met de cliënt

Voordelen E-health  
Toch heeft E-health voordelen voor zowel de cliënt als de medewerkers. Zo zorgen verschillende E-health oplossingen ervoor dat medewerkers worden ontlast en cliënten meer vrijheid ervaren. 

Wolk heupairbag zorgt ervoor dat bij cliënten met een verhoogd valgevaar minder heupfracturen voorkomen. Dit bespaart leed voor de cliënt, maar ook werkdruk voor zorgprofessionals. Daarnaast biedt het de cliënt meer bewegingsvrijheid en scheelt het de samenleving aanzienlijk in zorgkosten.

Wil je meer weten over de E-health oplossing van Wolk? Download het whitepaper.

Meer lezen? Bekijk onze laatste nieuwsberichten: