...

tanteLouise ontvangt nieuwe Wolk Shorts

Het is nog niet zo lang geleden dat tanteLouise met de Wolk heupairbag werd uitgeroepen tot Verpleeghuis van de Toekomst 2021. En op de drempel van het nieuwe jaar schrijven Wolk en tanteLouise opnieuw geschiedenis.

Uit handen van mede-oprichter Mendes Hogestyn mochten bestuurder Jan-Kees van Wijnen en Stuijvenburgh-bewoner Henk Vervoort een nieuwe Wolk in ontvangst nemen: de Wolk Shorts. Een broekje dus, dat net als de klassieke Wolk Belt bij een eventuele valpartij een heupfractuur voorkomt. “De Shorts reageert op beweging. Ligt hij in de kast, dan slaapt hij. Trek je hem aan dan schrikt het broekje wakker en blaast hij zichzelf op bij een eventuele val. Er zit een hoop techniek onder de motorkap en toch kan hij gewoon in de wasmachine. Superhandig dus.”

Met de heupairbag heeft tanteLouise het aantal heupfracturen in korte tijd al aanzienlijk teruggebracht. Het werkt dus. Niet voor niets is Henk Vervoort (85) de uitverkorene om als eerste de Wolk Shorts te dragen. Henk is nogal van het beweeglijke type. In zijn jonge jaren ontweek hij als sterspeler van Dosko, met gemak de vliegende tackles van zijn tegenstanders. Net zo gemakkelijk danste hij de sterren van de hemel. Dat laatste doet Henk nog altijd. En dan geeft zo’n Wolk een veilig gevoel.

Meer lezen? Bekijk onze laatste nieuwsberichten: